3. kolo dotácií zastavené už po polhodine od spustenia

3. kolo dotácií zastavené už po polhodine od spustenia

Na tretie kolo projektu Zelená domácnostiam sa čakalo už od februára 2016. Slovenská inovačná a energetická agentúra dodržala svoje slovo a tretiu výzvu naozaj vyhlásila dňa 6. septembra 2016. Síce od dvanástej žiadatelia narazili na nedostupnosť stránky www.zelenadomacnostiam.sk, ale od 13.00 hod bol problém odstránený. Stanislav Jurkovič, vedúci oddelenia komunikácie, informoval: „Okamžite sme zareagovali a aby sme zabezpečili rovnaké podmienky pre všetkých, informovali sme záujemcov, že presúvame spustenie systému na 13. Hod. Odvtedy už bolo možné formulár žiadosti štandardne vyplniť.

Miestami to však vyzeralo ako súťaž „Rýchlejší vyhráva“. Pre veľký záujem boli vyčlenené 4 milióny eur vyčerpané už do pol hodiny od spustenia výzvy.

Tretie kolo ukončené s 1824 poukážkami

0ks
Slnečné kolektory
0ks
Tepelné čerpadlá
0ks
Kotly na biomasu
0ks
Fotovoltické panely

Tretie kolo bolo určené len pre domácnosti z mimobratislavských krajov. Tí, ktorí neuspeli pretože vyčlenené peniaze sa vyčerpali skôr ako stihli požiadať o príspevok, budú mať možnosť žiadať v ďalších kolách. V pilotnom projekte Zelená domácnostiam bolo na začiatku 45miliónov. Doposiaľ sa rozdelilo menej než 15miliónov. Zvyšok bude agentúra obdobne dávkovať v jednotlivých kolách s menšími rozpočtami.

4. kolo dotácií Zelená domácnostiam

Termín spustenia v poradí štvrtého kola agentúra ešte nezverejnila, no podľa predbežných informácií má byť určené len pre domácnosti v bratislavskom kraji na nákup a inštaláciu fotovoltických panelov.

By |2017-04-21T09:32:43+00:00október 17th, 2016|Žiadosti o dotácie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.