SIEA predlžuje platnosti poukážok

SIEA predlžuje platnosti poukážok

V rámci projektu Zelená domácnostiam II bolo od začiatku roka preplatených 4521 poukážok na inštaláciu zariadení, ktoré využívajú obnoviteľné zdroje energie v celkovej  hodnote 9,4 milióna  €.

Predĺženie platnosti poukážok

Už počas prvej vlny pandémie koronavírusu SIEA rušila plánované kolá a predlžovala platnosť už vydaných poukážok. Vzhľadom na momentálne prebiehajúcu druhú vlnu prijala podobné opatrenia. Platnosť všetkých vydaných poukážok, ku ktorým ešte do agentúry neboli doručené žiadosti o preplatenie, sa posúva z 3 na 5 mesiacov. Domácnosti tak získajú viac času na zabezpečenie inštalácie zariadenia. Predĺženie platnosti sa týka nie len už vydaných poukážok, ale aj tých, ktoré budú vydané do konca roka. Pozor však na lehotu rezervácie získanej poukážky u oprávneného zhotoviteľa. Domácnosť musí získanú poukážku uplatniť u svojho kúrenára do 30 dní od jej vydania.

Tepelne cerpadlo Kotol na biomasu

SIEA zatvára konzultačné centrá, obmedzené môžu byť aj notárske služby

Slovenská inovačná a energetická agentúra pre pandémiu zatvára konzultačné centrá národného projektu Zelená domácnostiam II. V prípade potreby budú všetky požiadavky klientov vybavené telefonicky alebo emailom. Prijímanie kompletných  žiadostí o preplatenie poštou a priebežné preplácanie poukážok pokračuje bez zmeny. Domácnosti môžu mať momentálne problém aj s obmedzenými službami notárov a matrikárov pri overovaní podpisov na zmluvách od SIEA. V takomto prípade podpíšu zmluvu s aktuálnym dátumom a overenie u notára, resp. na matrike, si doriešia neskôr  s využitím formy uznania podpisu za svoj s dátumom dňa overenia.

By |2020-11-25T14:30:03+00:00október 27th, 2020|Dotácie na rodinné domy, Poukážky, Žiadosti o dotácie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.