Žiadosti o dotácie na tepelné čerpadlá až v ďalšom roku

Žiadosti o dotácie na tepelné čerpadlá až v ďalšom roku

Od júna tohto roka sa zmenil spôsob podávania žiadostí o dotácie v rámci programu Zelená domácnostiam II. Domácnosti už viac nežiadajú o dotácie v presne stanovených kolách, ale zapisujú sa do zásobníkov. Žiadosti sú vybavované postupne podľa poradia. Všetko o zmenách a novom spôsobe podávania žiadostí sme popísali v našom článku: Zásobníky na podávanie žiadostí od polovice júna.

Každé zo 4 podporovaných zariadení má vlastný zásobník s finančným limitom určeným pre tento rok. Pri podávaní žiadostí o poukážky sa znova potvrdil najväčší záujem domácností o montáž tepelných čerpadiel. Finančný limit 6 000 000 € určených na podporu ich inštalácie v tomto roku sa tak vyčerpal v druhej polovici augusta. Momentálne sa v zásobníku nachádza viac ako 1 300 žiadostí o poukážky na tepelné čerpadlá v hodnote 3,8 milióna €.  Podľa aktuálnych informácií SIEA sa zásobník pre podávanie žiadostí o dotáciu na tepelné čerpadlo znova otvorí začiatkom roka 2021.

Zásobníky na solárne kolektory, kotly na biomasu a fotovoltické panely sú stále otvorené. Oprávnené obdobie na podávanie poukážok na tento rok sa pre všetky zariadenia končí 01.12.2020.

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.