Zásobníky mimoriadne otvorené začiatkom septembra

Zásobníky mimoriadne otvorené začiatkom septembra

Slovenská inovačná a energetická agentúra na svojich stránkach zverejnila, že začiatkom septembra otvorí zásobníky pre podávanie online žiadostí o poukážky.

Alokácie na jednotlivé zariadenia na tento rok sú už vyčerpané a zásobníky sú zatvorené už niekoľko mesiacov. Niektoré domácnosti však svoje vydané poukážky nevyužili a práve táto suma peňazí umožnila znovuotvorenie zásobníkov pre každé zo 4 dotovaných zariadení.   K dispozícii bude spolu  5,2 milióna €.

Zásobníky sa otvoria vždy o 15:00 hodine v stanovený termín:

 

Postup získania dotácie ostáva nezmenený:

  1. Žiadosť o poukážku domácnosť vyplní na stránkach Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry ak zásobník pre dané zariadenie svieti na zeleno.
  2. Po vyplnení online  formulára je žiadosť o dotáciu  zaradená do zásobníka žiadostí, kde čaká na svoje vybavenie. Na stránkach agentúry majú domácnosti k dispozícii aj manuál pre vyplnenie žiadosti.
  3. Kým sa žiadosť nachádza v zásobníku a poukážka teda ešte nie je vydaná, môže domácnosť svoju žiadosť upravovať. Dodatočne sa NEBUDE DAŤ UPRAVIŤ  miesto inštalácie, typ zaradenia a emailová adresa.
  4. Poukážky budú vydávané postupne podľa poradia v zásobníku  v závislosti od maximálneho a minimálneho finančného limitu poukážok v obehu.
  5. Vydanú poukážku musí domácnosť do JEDNÉHO MESIACA zarezervovať u svojho zhotoviteľa – kúrenára. Nasledovať bude inštalácia zariadenia, jeho uvedenie do prevádzky a zaslanie kompletnej žiadosti o preplatenie naspäť do Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry do  TROCH MESIACOV od vydania poukážky.

O dotácie môže požiadať len fyzická osoba, ktorá je vlastníkom stavby, kde bude zariadenie inštalované. Pri neskolaudovanej novostavbe musí byť dom zapísaný ako ROZOSTAVANÁ STAVBA.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.