Zelená domácnostiam III. Zásobníky otvorené začiatkom mája

Zelená domácnostiam III. Zásobníky otvorené začiatkom mája

Dlho očakávané tretie pokračovanie projektu Zelená domácnostiam je tu. Slovenská inovačná a energetická agentúra zverejnila harmonogram otvorenia zásobníkov. Domácnosti budú môcť požiadať o dotáciu na každé zo štyroch dotovaných zariadení už v prvej polovici mája.

tepelne cerpadla, solarne kolektory, kotly na biomasu

Podmienky získania dotácie a tiež maximálne výšky príspevkov na jednotlivé zariadenia ostávajú nezmenené. Na inštaláciu tepelného čerpadla domácnosti získajú najviac 3400 €, na inštaláciu slnečných kolektorov 1750 € a  na inštaláciu fotovoltických panelov a kotla na biomasu najviac 1500 €. Dotácia môže pokryť  maximálne 50 % oprávnených výdavkov súvisiacich s inštaláciou zariadenia. Nezmenený ostal tiež spôsob žiadosti o dotáciu a to prostredníctvom elektronického formulára.

O dotácie môže požiadať len fyzická osoba, ktorá je vlastníkom stavby, kde bude zariadenie inštalované. Pri neskolaudovanej novostavbe musí byť dom zapísaný na liste vlastníctva ako ROZOSTAVANÁ STAVBA.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.