Dotácie 2019 sú už na ceste

Dotácie 2019 sú už na ceste

Uvažujete nad dotáciou alebo ste o ňu nestihli zažiadať v roku 2018? Nevadí, ďalšie kolá dotácií začnú už čoskoro. Na projekt Zelená domácnostiam II je celkovo vyčlenených 48 miliónov eur. Prvé poukážky by mali byť vydané už na jar. Systém vydávania poukážok bude spočiatku rovnaký ako v prvom projekte. Domácnosti si budú môcť zažiadať o dotáciu v presne vymedzených kolách. Avizované zmeny, ktoré mali umožňovať priebežné žiadanie, budú implementované do systému neskôr. V roku 2019 budú pre každý typ zo štyroch podporovaných zariadení vyhlasované osobitné kolá.

Podporované zariadenia:

Tepelné čerpadlá

Kotly na biomasu

Fotovoltaické panely

Slnečné kolektory

Využite dotáciu a získajte jedinečné úsporné kúrenie

Nižšie náklady až o 60 %

Aj v rámci nového projektu bude platiť, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Zmena nastane pri fotovoltických zariadeniach, pri ktorých bude zrušené uprednostnenie inštalácií s využitím akumulácie vyrobenej elektriny do batérií, ale samotné batérie budú naďalej oprávneným výdavkom. Do roku 2023 by malo byť podporených ďalších 25 tisíc inštalácii v domácnostiach mimo Bratislavského samosprávneho kraja s celkovým inštalovaným výkonom 140 MW. Výška dotácií pre jednotlivé druhy zariadení bude zverejnená v nových všeobecných podmienkach.

Ďalšie informácie o Zelenej domácnostiam II si môžete prečítať v našom článku Zelená domácnostiam už v roku 2019.

V prípade otázok ohľadom získania dotácií nás neváhajte kontaktovať. Radi Vám so všetkým pomôžeme. Úspešnosť našich klientov pri získaní dotácie je 100 %.

Dotacia tepelne cerpadla
By |2019-03-07T09:43:24+00:00december 20th, 2018|Poukážky, Žiadosti o dotácie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.