Prvé kolo venované tepelným čerpadlám trvalo necelé 4 minúty

Prvé kolo venované tepelným čerpadlám trvalo necelé 4 minúty

2.4.2019 prebehlo v poradí tretie kolo projektu Zelená domácnostiam II. Toto kolo, ktoré bolo zároveň prvým kolom venovaným tepelným čerpadlám, malo veľmi rýchly priebeh. Záujemcovia o poukážky mali na vyplnenie žiadosti po vyhlásení kola necelé 4 minúty. Slovenská inovačná a energetická agentúra vydala v rámci kola spolu 265 poukážok. Alokovaná čiastka bola 800 000 €.

Nával žiadostí však nebol žiadnym prekvapením. Od skončenia posledného kola ubehol už  skoro polrok a záujem o inštaláciu tepelných čerpadiel stále stúpa. Domácnosti, ktoré neboli úspešné budú mať ďalšiu možnosť už o mesiac, konkrétne 7.mája.

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky. Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 3400 eur.

V prípade otázok ohľadom získania dotácií nás neváhajte kontaktovať. Radi Vám so všetkým pomôžeme.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.