7. kolo projektu Zelená domácnostiam malo znova rýchly priebeh

7. kolo projektu Zelená domácnostiam malo znova rýchly priebeh

V 7. kole projektu Zelená domácnostiam, ktoré prebehlo 7.5.2019, mohli domácnosti už druhý krát v tomto roku žiadať o dotáciu na tepelné čerpadlá. Alokovaná čiastka 800 000 sa opäť vyčerpala po necelých 4 minútach.  Vydaných bolo spolu 265 poukážok. Záujemcovia, ktorí to v tomto bleskovom kole nestihli, majú ďalšiu šancu získať poukážku už 4.júna.

Kolá sú v rámci nového projektu vyhlasované  častejšie ako po minulé roky, preto aj vyčlenené sumy peňazí sú nižšie. Peniaze sa tak vyčerpajú v jednotlivých kolách rekordne rýchlo. Slovenská inovačná a energetická agentúra už skôr avizovala, že hodnoty alokácií sa priebežne budú upravovať podľa záujmu o jednotlivé typy zdrojov.  Záujem o dotáciu na tepelné čerpadlá stále rastie. Preto na kolo 4. júna bude vyčlenených 1 000 000 namiesto plánovaných 500 000 €.

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky. Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 3400 eur.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.