Záujem o dotáciu na tepelné čerpadlo sa stupňuje

Záujem o dotáciu na tepelné čerpadlo sa stupňuje

V poradí 15. kolo projektu Zelená domácnostiam II patrilo už po 4. krát tohto roku tepelným čerpadlám. Na kolo bolo vyčlenených až 1,5 milióna €. Ide o zatiaľ najvyššiu čiastku vyčlenenú v tomto roku na jedno kolo. Aj napriek tomu domácnosti mali na požiadanie o dotáciu len niečo cez 4 minúty. Slovenská inovačná a energetická agentúra vydala v rámci kola 508 poukážok na inštaláciu tepelných čerpadiel. Záujem o dotáciu na tepelné čerpadlo teda jasne prevyšuje záujem o ostatné zdroje.

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky. Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 3400 eur.

Slovenská inovačná a energetická agentúra doplnila do harmonogramu na tento rok ďalšie 4 kolá. Aktuálny harmonogram nájdete tu:

Harmonogram vyhlasovania výziev na predkladanie žiadostí

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.