Enormný záujem o dotáciu na tepelné čerpadlá neutícha

Enormný záujem o dotáciu na tepelné čerpadlá neutícha

V utorok 4.6.2019 prebehlo v poradí 11. kolo projektu Zelená domácnostiam II. Zároveň išlo o 3. kolo v tomto roku, v ktorom mohli domácnosti získať dotáciu na inštaláciu tepelných čerpadiel.

Znova sa potvrdil veľký záujem o inštaláciu práve tohto obnoviteľného zdroja. Kolo bolo opäť bleskové a uzatvorené do 4 minút od spustenia. Slovenská inovačná a energetická agentúra vydala v rámci tohto kola 341 poukážok.

Vzhľadom na enormný záujem o túto dotáciu SIEA zvýšila alokáciu ďalšieho kola venovaného tepelným čerpadlám, ktoré prebehne 9.7.2019, na 1,5 milióna eur.             V septembrovom kole si  domácnosti rozdelia 1 milión eur.

Rýchle kolá majú za dôsledok veľa neúspešných žiadateľov. Komunikačný manažér SIEA zdôrazňuje, že podmienky sú pre všetkých rovnaké: „Pri žiadosti je rozhodujúci čas, kedy domácnosti potvrdia záujem kliknutím na aktívny odkaz v doručenej e-mailovej správe. Keďže nie každý je rovnako počítačovo zdatný, od začiatku projektu sú v informačnom systéme nastavené minimálne časové limity pre každý z 5 krokov pri vypĺňaní žiadosti. Tí najrýchlejší toto „zdržovanie“ už zaregistrovali a ak nezískali poukážku, označujú ho za nevýhodu. Preto ich chceme ubezpečiť, že podmienky sú pre všetkých rovnaké.“

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky. Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 3400 eur.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.