Tepelné čerpadlá sú v kurze

Tepelné čerpadlá sú v kurze

V utorok 3. septembra 2019 prebehlo ďalšie kolo projektu Zelená domácnostiam II, v ktorom domácnosti mohli získať príspevok na inštaláciu tepelného čerpadla.

V rámci kola sa znova potvrdil veľký záujem domácností o inštaláciu tohto zariadenia. Alokovaná čiastka 1 500 000 eur sa vyčerpala do 5 minút. V rámci kola Slovenská inovačná a energetická agentúra vydala 512 poukážok.  Domácnosti, ktoré majú záujem o získanie príspevku, budú mať ďalšiu možnosť žiadať už v kole 15. októbra s alokáciou 1 000 000 eur.

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky. Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 3400 eur.

Dotacia tepelne cerpadla

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.