Zelená domácnostiam II odštartuje prvým kolom 19. marca

Zelená domácnostiam II odštartuje prvým kolom 19. marca

Projekt Zelená domácnostiam II bol schválený a podľa plánu štartuje už v marci tohto roka. V rámci neho by do roku 2023 malo byť podporených ďalších 21 tisíc inštalácií zariadení. Alokovaná čiastka pre rok 2019 je minimálne 12,1 milióna €.

Pre podporované zariadenia budú vyhlasované samostatné kolá

S novým projektom prichádzajú aj zmeny. Pre každé podporované zariadenie bude vždy vyhlásené samostatné kolo. Spolu je naplánovaných 20 kôl, teda 5 termínov pre každé zo 4  podporovaných zariadení. Kolá budú vyhlásené v určený deň o 15:00 hodine.

Zmena pri uplatňovaní uprednostňujúcich podmienok aj pri výške dotácií

Uprednostňujúce podmienky sú rovnaké ako v prvom projekte:

  1. Rodinné domy, kde bude preukázané zrealizovanie opatrenia na zníženie spotreby energie
  2. Oblasti, kde nie je vybudovaný systém CZT

Pri splnení jednej z týchto podmienok  sa výška príspevku navýši o 10 % oproti základnej sadzbe a pri splnení oboch o 25 %. Zmena teda nastala v tom, že pri splnení uprednostňujúcich podmienok sa bude navyšovať hodnota poukážky. V predošlom projekte boli domácnosti pri splnení podmienok uprednostňované poradím pri schvaľovaní žiadostí.

Pri slnečných kolektoroch bude príspevok na 1 kW od 400 € do 500 €, pri tepelných čerpadlách od 272 € do 340 €, pri kotloch na biomasu od 80 € do 100 €. Pri fotovoltických paneloch sa ruší uprednostňovanie inštalácie s akumuláciou. Zrušený je aj bonus na akumuláciu. Príspevok na 1 kW inštalovaného výkonu je stanovený na 500 €.

Podporované zariadenia:

  • Tepelné čerpadlá max 3400 €
  • Slnečné kolektory max 1750 €
  • Kotly na biomasu max 1500 €
  • Fotovoltaické panely max 1500 €

V pokračovaní projektu znovu platí, že poukážky môžu pokryť maximálne 50 % oprávnených výdavkov na dodávku zariadenia vrátane montáže a inštalácia musí byť zrealizovaná až po vydaní poukážky. Poukážku u zhotoviteľa si domácnosti musia zarezervovať do jedného mesiaca od vydania poukážky. Inštalácia zariadenia musí prebehnúť do troch mesiacov od vydania poukážky.

V prípade otázok ohľadom získania dotácií nás neváhajte kontaktovať. Radi Vám so všetkým pomôžeme. Úspešnosť našich klientov pri získaní dotácie je 100 %.

Dotacia tepelne cerpadla
By |2019-05-14T14:45:13+00:00február 26th, 2019|Poukážky, Žiadosti o dotácie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.