Dotácie v čase koronavírusu

Dotácie v čase koronavírusu

Projekt Zelená domácnostiam II pokračuje aj v roku 2020. Od začiatku roka vydala SIEA  2433 poukážok v celkovej hodnote takmer 4,7milióna eur. Druhé kolo výziev na jednotlivé typy zariadení malo začať už koncom marca. Situácia s koronavírusom však zasiahla aj do tejto sféry.  SIEA preto prijala 17. marca 2020 opatrenia.

Odložené vyhlásenia ďalších kôl

SIEA odložila termíny výziev ďalších kôl na vydávanie poukážok  z projektu Zelená domácnostiam II zatiaľ na neurčito. Všetko bude závisieť od toho, ako sa situácia vyvinie a dokedy budú trvať opatrenia súvisiace s výskytom ochorenia COVID-19 na Slovensku.

Zmeny sa týkajú aj vydaných ešte neuplatnených poukážok

Kto v tomto roku získal poukážku na nákup a inštaláciu obnoviteľných zdrojov energie a ešte ju nestihol využiť, možno uvíta aj ďalšiu zmenu v podmienkach projektu. Doposiaľ boli vydané poukážky platné 3mesiace. To znamená, že od ich vydania musela domácnosť mať najneskôr do 3mesiacov zdroj namontovaný, uvedený do prevádzky a vyfakturovaný. V súlade s novými osobitnými podmienkami jednotlivých kôl SIEA predĺžila platnosť poukážok z 3 na 5mesiacov od ich vydania. Dáva tým viac času domácnostiam, respektíve zhotoviteľom na realizáciu inštalácií.

Nové platnosti poukážok

Dotacie na obnovitelne zdroje energie pocas koronavirusu

Lehota na rezerváciu poukážky po jej vydaní ostáva aj naďalej 30dní. Skomplikovala sa síce podmienka overovania podpisov domácností na zmluvách od SIEA vzhľadom na obmedzenú dostupnosť služieb notárskych a matričných úradov. V takom prípade domácnosť zmluvu podpíše s aktuálnym dátumom. Overenie si domácnosť dorieši neskôr, keď to bude možné, formou uznania podpisu za vlastný na notárskom úrade alebo na matrike. K žiadosti o preplatenie poukážky bude naďalej aj zmluva s overenými podpismi domácnosti  – vlastníkov rodinného domu.

By |2020-03-18T16:54:23+00:00marec 18th, 2020|Nezaradené, Žiadosti o dotácie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.